Praktično usposabljanje dijakov srednje šole ZGN Ljubljana na eko-socialni

kmetiji v Prosenjakovcih

 

V tednu od 20.09.2021 do 24.09.2021 se je pet dijakov srednje šole ZGN Ljubljana skupaj z dvema mentorjema in tolmačem slovenskega znakovnega jezika udeležilo praktičnega usposabljanja v Prosenjakovcih.

Trije dijaki nižjega poklicnega izobraževanja prihajajo iz lesarskega oddelka, dva dijaka pa iz oddelka za slaščičarstvo, hotelirstvo in biotehniko. Praktično usposabljanje se je izvajalo na eko-socialni kmetiji Kocljevina.

V prelepi pokrajini in ob prijaznih ljudeh smo prav vsi skupaj preživeli čudovit teden.

Med dijaki je bilo opaziti obilo veselja in vedrega navdušenja.

 

Dopoldanski in deloma popoldanski čas v tednu je minil delavno.

Med delovno aktivnostjo so dijaki lesarskega oddelka sestavljali postelje, demontirali kovinske mreže iz oken stavbe, uravnali leseno koruznico, izdelali stopnice za lažji dostop na konje, izdelali korito za pujse in sodelovali pri tam zaposlenih.

 

Dijaka iz oddelka za slaščičarstvo, hotelirstvo in biotehniko sta pobirala in čistila poljske pridelke, sodelovala pri vlaganju le teh za ozimnico, sodelovala in pomagala v kuhinji, ter nam vsem skupaj spekla slastne skutine palačinke.

 

Ob prostem času smo si ogledovali Goričko pokrajino in tamkajšnje znamenitosti.

Ogledali smo si; Goričke iže, grad Grad, doživljajski park Vulkanija, Bukovniško jezero, Vidov izvir, hišo Antonijo (pekli smo pajani kruh), ter obiskali bližnjo vas na Madžarskem.

 

Teden na Goričkem je minil hitro, bilo pa je nadvse lepo in nepozabno.

Dostopnost