modul Bicikelj

modul Bicikelj

V sklopu modula Bicikelj so se mladostniki, ki živijo v mladinskem stanovanju, odpravili na pot z kolesi: Ljubljana – Kamnik – Ljubljana.

Karierno središče

V ponedeljek, 14. januarja 2019 smo z dijaki, ki živijo v mladinskem stanovanju, obiskali Karierno središče Zavoda RS za zaposlovanje. Tri svetovalke Zavoda RS za zaposlovanje so našim mladostnikom predstavile aktivnosti, ki jih ponuja zavod mladim iskalcem zaposlitve. Možnosti so tako v rednem delovnem okolju, kakor tudi v delovnem okolju, prilagojenem za ljudi s posebnimi potrebami.

Dogovorili smo se za ponovno srečanje v začetku prihodnjega šolskega leta: takrat se bodo mladostnikom iz naše srednje šole pridružili tudi njihovi starši.

Novoletna večerja v mladinskem stanovanju

Novoletna večerja v mladinskem stanovanju

Preteklo sredo so mladostniki, ki živijo v mladinskem stanovanju, pod mentorstvom profesorja Matevža Stanovnika, pripravili čudovito novoletno večerjo.

Povabili so še gospoda direktorja, gospo ravnateljico in obe vzgojiteljici, ki enkrat na teden  prihajata v stanovanje.

 

Po praznikih diši

Po praznikih diši

Takole lepo vzdušje so mladostniki pripravili v mladinskem stanovanju za prihod najlepših dni v letu!

Delavnice čustvenega opismenjevanja

Delavnice čustvenega opismenjevanja

V mladinskem stanovanju potekajo vsak torek zvečer Delavnice čustvenega opismenjevanja. Obvezne so za vse mladostnike, ki bivajo v mladinskem stanovanju. Z uporabo drame v izobraževanju razvijamo socialne veščine, spodbujamo čustveni in osebnostni razvoj ter sprejemanje drugačnosti. Učenje poteka na zabaven, sproščujoč in družaben. Omogoča medsebojno povezovanje in pridobivanje novih veščin.

 

Prijetni večeri v mladinskem stanovanju

Prijetni večeri v mladinskem stanovanju

V mladinskem stanovanju si mladostniki sami pripravljajo večerni topli obrok. Teden dni prej se dogovorimo, kaj se bo kuhalo prihodnji teden in sestavimo jedilnik za vse večere. Sestavimo tudi nakupovalni listek, da imamo pri roki vse potrebne sestavine.

Večerjo kuhajo vsi trije mladostniki skupaj. Delo si porazdelijo: eden pripravi solato, drugi krompir, tretji meso… Recept za jed poiščejo v kuharski knjigi. Jedi so vedno odlično pripravljene in gredo v slast vsem trem!

Stanovanje

Dobrodošli na spletnih straneh mladinskega stanovanja ZGNL.